Muizen in de opslagruimte? Zo voorkom je dit!

Opslag zonder zorgen voor de beste prijs

Muizen in de opslagruimte? Zo voorkom je dit!

Wanneer je spullen in een opslagruimte op laat slaan, wil je iedere vorm van schade aan deze spullen voorkomen. Dit lijkt vaak makkelijker, dan dat het in de praktijk is! Onder meer vocht in de opslagruimte kan voor een ernstige schade aan spullen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vocht door een lekkage, vocht wat in de lucht hangt, enzovoorts. Met een zogenaamde vochtvreter is het mogelijk om de luchtvochtigheid binnen een kleine ruimte op peil te houden. Vocht is echter niet het enige gevaar in een opslagruimte. Denk ook aan muizen, die voor een ernstige schade aan verschillende soorten voorwerpen kunnen zorgen.

In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden om muizen en andere ongediertesoorten uit je opslagruimte te houden, om zo de kans op schade aan spullen te minimaliseren.

Zorg voor een strip onder de deur van je opslagruimte

Een van de manieren om muizen buiten je opslagruimte te houden, is het aanbrengen van een strip onder de deur. Vaak zit er onder de deur van een opslagruimte een kleine kier, waarlangs de muizen bij je spullen kunnen komen. Er zijn speciale strips voor deze kieren, al kan ook een kleine lat helpen om de muizen buiten een opslagruimte te houden. Het voordeel van een latje is dat je deze op maat kunt (laten) zagen.

Dicht kieren in muren of het plafond

Naast de kier die zich onder de deur van je opslagruimte kan bevinden, zitten er mogelijk ook kieren in de muur of het plafond hiervan. Het is minstens zo belangrijk om deze kieren af te sluiten. Dit kan door de voeg van muren te vervangen, maar bijvoorbeeld ook door hier een rooster in aan te brengen. Soms zijn de kieren bewust aangebracht om voor ventilatie binnen de opslagruimte te zorgen. Het aanbrengen van roosters in deze kieren is in zo’n geval de beste oplossing.

Hulp bij de bestrijding van muizen

Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met muizen binnen je opslagruimte, dan is het belangrijk om tijdig in te grijpen. Een van de nadelen van muizen is dat deze dieren zich razendsnel voort kunnen planten. Zo heb je al snel te maken met een ware muizenplaag! Zeker wanneer je maar eens in de zoveel tijd in je opslagruimte komt kijken. De bestrijding van muizen is vaak niet eenvoudig. Schakel hier om deze reden een gespecialiseerde partij voor in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *