Waarom opslagruimte huren belangrijke voordelen biedt voor e-commerce partijen en zzp-er’s

Opslag zonder zorgen voor de beste prijs

Waarom opslagruimte huren belangrijke voordelen biedt voor e-commerce partijen en zzp-er’s

Door: Gerrit Jan Reinders CEO Boxie24 Opslag

03-06-2019

E-commerce bedrijven maken de laatste jaren een enorme groei door. Mede doordat Nederlanders in 2018 22% meer online aankopen gedaan. Het totale bedrag online aankopen over heel 2018 was 24,6 miljard euro en de toekomstverwachting is dat dit de komende jaren nog hard gaat groeien.

Veel van deze e-commerce bedrijven vermijden vaste kosten zoals dure winkelruimte of een opslaghal. Maar ondanks dat deze bedrijven zoveel mogelijk online willen blijven hebben zij toch ruimte nodig voor hun voorraad. Hetzelfde geldt voor ZZP-ers die ook graag hun vaste kosten laag willen houden maar toch een kleine voorraad nodig hebben..

Self Storage, het flexibele betaalbare alternatief voor E-commerce bedrijven en ZZP-ers

De uitkomst die veel bedrijven al hebben gevonden is Self Storage, ik leg hieronder uit waarom dit weleens de oplossing kan zijn

Opslagruimte een goedkoop alternatief

Het grootste voordeel om voor self storage te kiezen is prijs. De opslaghallen van deze aanbieders liggen meestal buiten de stadring en zijn daardoor duidelijk goedkoper per vierkante meter dan het kantoor in de binnenstad. Een ander voordeel is dat je alleen betaald voor je gebruik en je vaak flexibel kunt wisselen van opslag box, dit bespaart veel geld maar geeft toch de mogelijkheid om de groei aan te kunnen. Zeker indien u als zzp-er of e-commerce bedrijf met seizoensgebonden producten of diensten te maken heeft kan dit een groot voordeel bieden. Je huurt al een opslag box vanaf € 15 per maand en vaak is de eerste maand gratis.

Flexibel huur opzeggen

De markt is groeiende maar toch blijft het economische klimaat altijd een belangrijke factor die zich maar moeilijk laat voorspellen. Precies dit is de reden dat eigenaren zich niet willen binden aan langdurige contracten. Mocht de economie weer in een crisis komen en de omzet loopt terug dan kun je er moeilijk onderuit, of alleen tegen hoge kosten. Een aanbieder van opslagruimte biedt vaak wel deze flexibiliteit en de contracten zijn meestal maandelijks opzegbaar. Er is zelfs een opslagruimte aanbieder waar je de opslag box wekelijks kan opzeggen. 

Makkelijk uitbreiden

De flexibele huurcontracten maken het makkelijk voor een bedrijf om uit te bereiden. Een self storage aanbieder heeft meestal een hal tussen de 4000 m2 – 10.000 m2 en dit geeft altijd mogelijkheid om meer ruimte aan te huren. Zeker voor jonge snel groeiende startups kan dit een interessante optie zijn om zo duurzaam naar een volwassen status te groeien.

Veiligheid beter dan een garage huren

De meeste self storage aanbieders hebben 24/7 bewakingssystemen zodat de opgeslagen spullen er veilig zijn. Daarnaast liggen de spullen ook nog in een afgesloten box die alleen toegankelijk is voor de huurder. Bij moderne aanbieders is de box ook nog vaak voorzien van een apart alarm systeem en zijn er bijna altijd andere mensen aanwezig, hetgeen weer een stuk sociale controle biedt. Deze optie biedt veel meer zekerheid dan een garage huren, deze is vaak niet voorzien van een alarm of camera bewaking en daardoor inbraak gevoelig.

Interessant fulfilment optie

Zeker voor e-commerce bedrijven kan een fulfilment optie een hele goede uitkomst bieden. Sommige self storage aanbieders bieden ook deze mogelijkheid. Je kan gebruik maken van een haal- en brengservice die direct in het kantoor levert. Dit wordt ook wel full service storage genoemd. Er zijn ook mogelijkheden om direct naar de consument te leveren, dit is echte fulfilment en zal dan ook iets prijziger zijn. Voordeel is dan wel dat u zich kan blijven concentreren op het uitbouwen van uw bedrijf en een professionele aanbieder het werk doet.  

Zoals hierboven beschreven is het gebruik maken van een self storage een hele slimme zet voor zowel e-commerce bedrijven als zzp-ers. Het biedt een enorme flexibiliteit tegen zeer geringe kosten. Ook voor toekomstige groei en expansie kan een grote aanbieder een oplossing zijn daar zij vaak meerdere locaties hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *